Afscheid van de winter: vandaag is het officieel Rokjesdag!

Foto: CC0 Creative Commons / StockSnap

Dit weekend kunnen we dan de lente écht begroeten, want vandaag lijken we eindelijk afscheid te nemen van het frisse weer van de afgelopen weken. Vandaag wordt het dan eindelijk ‘rokjesdag’!

Heerlijk warm weer

Maar waarom is het vandáág rokjesdag? Is dat omdat het 7 april is, of omdat het de tweede zaterdag van april is? Nee, het komt door de temperatuur: rokjesdag is de eerste dag waarop het kwik boven de twintig graden uitkomt. In Oosterhout wordt het volgens weeronline heerlijk warm met 17 tot 24 graden. En er staat niet teveel wind. Vrouwen en meisjes kunnen dus vandaag weer massaal hun rokjes en korte broeken uit de kast trekken!

Een korte historie

Rokjesdag is geen officiële dag, al zou je het bijna wel gaan denken. Een erg lange traditie kent rokjesdag ook niet. Eind jaren negentig is het fenomeen overgewaaid uit Engeland (skirt day). Nou ja, het was er misschien al wel langer, maar het seksistische tintje dat aan rokjesdag volgens sommigen kleeft, hield echte inburgering nog even tegen. Martin Bril bracht daar in 1996 verandering in met een column in Het Parool. Jarenlang had Bril zelfs de eer om in Het Parool en De Volkskrant rokjesdag uit te roepen.

Doe jij mee?

Doe jij mee aan ‪rokjesdag‬? Maak een selfie van jou in rok post die onder het artikel op Facebook!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen