Het TICO-huis gaat de zon benutten voor energie

Enkele bewoners van het TICO-huis
Enkele bewoners van het TICO-huis
Foto: ticohuis.nl

Vanaf 8 mei stralen op het dak van het TICO-huis aan de Mathilastraat maar liefst 20 zonnepanelen. De installatie zorgt voor een opwekking en besparing van ongeveer 5300 kWh per jaar. Zo profiteren de kersverse bewoners optimaal van de zon.

Oosterhout Nieuwe Energie

Dankzij de inzet van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) is de zonnestroominstallatie een feit. De vrijwilligers van deze ideële coöperatie bemiddelden in de aanschaf van deze installatie én hielpen mee met het inzamelen van geld om de installaties te bekostigen. Aangezien de Stichting TICO de investering voor een installatie niet binnen haar bestedingsruimte vond, verwierf ONE diverse fondsen, doneerde zelf ook een bedrag en organiseerde een benefietdiner in Grieks Restaurant Irodion.

200ste installatie

Pebble Green Systems is een van de zonnepanelen leveranciers waar ONE regelmatig, voor zijn leden, een verzoek indient om een offerte uit te brengen. Iedere vijftigste daadwerkelijk uitgevoerde installatie wordt door de leverancier beloond met een installatie tegen kostprijs voor een maatschappelijk doel. Voor de 200ste installatie koos ONE het TICO-huis. Het zonnepanelensysteem wordt overigens zodanig geïnstalleerd dat uitbreiding altijd mogelijk is.

Het TICO-huis

Het TICO-huis aan de Mathildastraat in Oosterhout wordt sinds kort bewoond door 16 jonge mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen hier ieder in een eigen appartement om daar onder deskundige begeleiding een zo zelfstandig mogelijk bestaan te leiden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen