Goede opkomst tijdens de centrale Dodenherdenking

Sayenna Bakx, Eva Kuppens en Schola Cantorum
Sayenna Bakx, Eva Kuppens en Schola Cantorum
Foto: Oosterhout Nieuws

Ongetwijfeld deed het goede weer een duit in het zakje, maar dat neemt niet weg dat het ieder jaar toch weer ietsje drukker lijkt te worden tijdens de Centrale Dodenherdenking bij het monument in het Slotpark. 

Ondergaande zon

Stilstaand onder de bomen en uit de zon kon je je jasje nog goed hebben, maar de kleuren in het Slotpark-Oost werden door de ondergaande zon mooi verlicht. De leden van de scouting hadden zich weer keurig opgesteld rondom de natuurstenen platen met de namen van de Oosterhoutse gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de erewacht had de vaste plaats rondom het monument weer ingenomen.

Veel kinderen

Opvallend was ook het aantal kinderen dat door ouders naar deze bijeenkomst was meegenomen. Vrijheid geef je immers door, ook aan volgende generaties. Naast de speech van Burgemeester Fränzel, zang van de Oosterhoutse Nachtegalen en muziek van de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout, waren ook twee leerlingen van het Mgr. Frencken College uitgenodigd om een woordje te spreken.

Rap en Gregoriaans

De twee leerlingen van het MFC, Sayenna Bakx en Eva Kuppens hadden hun speech in een moderner jasje gestopt. Zij rapten hun gedichten met op de achtergrond Gregoriaans gezang van Schola Cantorum. Het gaf een mooi contrast tussen modern en klassiek. Grote afwezige was het Gemengd Zangkoor Oosterheide die door omstandigheden verstek moesten laten gaan. Na de twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus kreeg iedereen nog de kans om tijdens een defilé langs het monument te lopen en op eigen wijze (letterlijk en figuurlijk) even stil te staan bij de vrijheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen