Gratis lezing bij Poppy’s: ‘Voeding en kanker’

Foto: Inloophuis Poppy's

Inloophuis Poppy’s organiseert op woensdag 30 mei een gratis lezing met als thema ‘Voeding en kanker’. De avond wordt verzorgd door ABC diëtistennetwerk. Je bent welkom vanaf 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur. Gratis inschrijven via de link onderaan dit artikel.

Voeding en kanker

Voeding speelt bij ziekte vrijwel altijd een belangrijke rol. Bij kanker is voldoende en goed kunnen eten niet vanzelfsprekend. Mensen die kanker hebben kunnen als gevolg van deze ziekte en de behandeling hiervan problemen ervaren op voedingsgebied.

Voeding ondersteunt

Een gezonde leefstijl met een gezonde voeding kan het risico op het ontstaan van kanker in sommige gevallen verminderen. Ook als de diagnose kanker is gesteld speelt voeding een belangrijke ondersteunende rol. Voldoende en de juiste voeding zijn nodig om de noodzakelijke behandelingen te doorstaan, schade door de behandelingen te beperken en het herstel zo goed mogelijk te ondersteunen.

Minder klachten

Deze avond wordt stilgestaan bij wat we op dit moment weten over de relatie tussen voeding en kanker en de voedingsproblemen die kunnen ontstaan. Hoe kunnen we met behulp van gerichte voeding interventies klachten verminderen en herstel bespoedigen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen