“Open Koffie” voor mantelzorgers in De Slotjes

Foto: Buurtkamer Surplus

Ook mantelzorger? Schuif dan eens aan voor een kopje koffie of thee tijdens de activiteit “Open Koffie”! Op 14 augustus vindt de gratis bijeenkomst plaats tussen 14.00 en 16.00 uur in Activiteitencentrum de Slotjes aan het Slotjesveld 15.

Wat is mantelzorg?

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Dan bent u een van de 4 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is. Dat is dus 1 op de 3 mensen in ons land!  Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

Ervaringen uitwisselen

“Open Koffie” is bedoeld voor mensen die langdurig zorgdragen voor een familielid, vriend of buur. Surplus Welzijn organiseert elke tweede dinsdag van de maand een open koffie- of theemiddag. Als mantelzorgers langere tijd zorg verlenen, lopen zij het risico overbelast te raken. Dat kan er bijvoorbeeld toe leiden dat zij zelf ziek worden, moeten stoppen met werken of hun sociale contacten verliezen.

Ondersteuning is belangrijk

Daarom is het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen. En dat is nu een van de
speerpunten van Surplus Welzijn. Vandaar ook deze activiteit, “lotgenoten” die met elkaar in contact komen door:

  • Praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, zodat u steun krijgt.
  • Uw verhaal vertellen aan mensen die ervoor open staan.
  • Ontdekken dat er anderen zijn met dezelfde gevoelens van eenzaamheid of onzekerheid.
  • Tips uitwisselen over de zorg, bijvoorbeeld over mogelijkheden om extra hulp te krijgen.
  • Vertellen of leren hoe om te gaan met spanning en stress.
  • Je zal zien dat u er niet alleen voor staat!

Meer informatie

Gastvrouw en gastheer zijn Tilly Oomens en Coert Binnekamp. Zij nodigen je van harte uit! Wilt je meer weten over deze activiteit of over mantelzorgondersteuning of –waardering in het algemeen, neem dan gerust contact op met Surplus Welzijn, te bereiken via tel: 0162-748600 of emailadres [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen