Zaterdag stroomt Oosterhout vol met koren tijdens KOM Korenfestival

Foto: Stichting KOM

Vandaag wordt om 10.00 uur het kunst- en cultuurfestival KOM officieel geopend. Zowel jong als oud weet zich gedurende de verschillende festivaldagen te vermaken tijdens één van de vele workshops. Op zaterdag 29 september bruist de binnenstad door allerlei kooroptredens tijdens het KOM Korenfestival. Meer dan 50 deelnemende koren met bijna 1.800 zangers en zangeressen over 12 podia verspreid door het centrum. Van pop tot smartlap tot gospel, jong en oud: oftewel; voor ieder wat wils!

Er was eens…

Dat is dit jaar het thema van kunst & cultuur Festival KOM dat vanaf vanmiddag t/m zaterdag 29 september weer in de binnenstad wordt georganiseerd. Naast de versiering met paraplu’s en ballen die al vanaf mei te zien zijn in de winkelstraten gaan scholieren voorafgaand aan het festival aan de slag met het bewerken van paraplu’s. Alle paraplu’s worden op kunstzinnige wijze in het centrum geëtaleerd en zo vormen deze paraplu’s een prachtig decor in het centrum voor het festival. Vanmorgen om 10.00 uur wordt de KOM-award expositie officieel geopend en vanmiddag is het KOM4KIDS. Op donderdag en vrijdag zullen diverse scholieren tussen 9.00 en 15.30 uur deelnemen aan de speciale scholenworkshops.

Straattheater en Korenfestival

Zaterdag vind je tussen 10.00 en 17.00 uur diverse activiteiten en straattheater in de Oosterhouse binnenstad. Daarnaast is er tussen 11.00 en 17.00 uur het Groots Korenfestival. Meer dan 50 deelnemende koren met bijna 1.800 zangers en zangeressen. De koren komen uit het hele land, maar natuurlijk zijn er ook enkele Oosterhoutse koren die meedoen aan dit unieke muzikale festijn. KBO-koor The OLDSTARS, Koor Chapeau, Oosterhouts Smartlappenkoor en De Vrolijke Noten zijn zomaar enkele van de deelnemende koren. De podia staan verspreid over maar liefst 12 plaatsen in het centrum. Klik op de link onderaan dit artikel voor het volledige programma.

Over Festival KOM

Festival KOM is een jaarlijks terugkerend kunst- en cultuurfestival dat plaatsvindt in het centrum van Oosterhout. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen en richt zich op een brede doelgroep. Zowel jong als oud weet zich gedurende de verschillende festivaldagen te vermaken tijdens één van onze de workshops. Daarnaast zijn er talloze straattheateracts en presentaties door lokale en regionale kunstenaars en artiesten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen