College van B&W is bereid 64.000 euro extra uit te trekken voor de ORTS

Foto: ORTS

Het College van B&W is bereid een extra financiële bijdrage aan de lokale omroep ORTS te verstrekken van 18.000 euro voor het jaar 2018 en 46.000 euro voor het jaar 2019. Hiermee stellen zij de gemeenteraad voor om tegemoet te komen aan het dringende verzoek van het omroepbestuur.

Vrije reserves

De 64.000 euro zal worden onttrokken uit de vrije reserve. De gemeente zal met de lokale omroep een outputcontract sluiten over de besteding van deze aanvullende gelden. De extra financiering geldt voor de duur van de huidige zendmachtiging van de ORTS (tot 2020). Over een eventuele continuering van deze extra ondersteuning zal in het kader van de nieuwe zendmachtiging door college en raad een besluit genomen worden.

Reactie ORTS

In het beleidsplan ‘ORTS onderweg’ heeft het bestuur van de lokale omroep begin dit jaar aan het College van B&W voorgerekend wat de kosten zijn voor exploitatie van een lokale omroep die voldoet aan de voorwaarden van de mediawet én waarbinnen ruimte is voor ontwikkeling op gebied van programmacontent, kwaliteit, actualiteit en deskundigheid. Met het vaststellen van deze ambitie heeft het bestuur zich ook tot de gemeente Oosterhout gewend met het verzoek tot structurele gemeentelijke ondersteuning. Begin volgende week is er een gesprek tussen het ORTS-bestuur en Wethouder Piena. ORTS-voorzitter Hans van Brummen laat aan Oosterhout Nieuws weten dat gesprek met de wethouder af te wachten alvorens hij op dit nieuws wil reageren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen