Kerstconcert met koren, blazers en het Maarschalkerweerdorgel

Foto: Stichting Ludens

Op zondagmiddag 9 december organiseert Stichting Ludens het traditionele kerstconcert in de St.Jansbasiliek. Entree is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Koren, blazers en orgel

Vanaf 15.00 uur zingen de jeugd- en gemengde koren van de Basiliek en de St. Laurentiuskerk te Dongen o.l.v. dirigent Frans Bullens. Daarnaast zijn er diverse solisten, een blazersensemble en de organisten Jan Willems en Ton Stevens die je in de juiste kerstsfeer brengen. Omdat het kerstconcert al op 9 december plaatsvindt, zal het concert ook deels in het teken staan van de advent.

Traditioneel kerstconcert

Er is natuurlijk veel koorzang (door jong en oud), er zijn mooie arrangementen voor blazers, orgelmuziek op het Maarschalkerweerdorgel, een kerstverhaal en ook veel samenzang. Kortom: kerstconcert zoals een kerstconcert moet zijn: met oude en nieuwe gezangen van advent tot kerstmis toe. Van harte aanbevolen dit sfeervolle kerstconcert! De stichting Ludens biedt ook dit jaar het Kerstconcert weer gratis aan al zal door middel van een collecte een vrijwillige bijdrage worden gevraagd. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur; er is geen pauze.

Over Stichting Ludens

Het fraaie Maarschalkerweerd orgel in de St. Jansbasiliek in Oosterhout is in 2006 gerestaureerd met behulp van subsidie van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en door middel van fonds- en sponsorwerving en publieksacties. Om ervoor te zorgen dat het orgel na de restauratie ook buiten de erediensten regelmatig voor het muziekminnend publiek te horen zal zijn, is de Stichting Ludens opgericht. Het doel van Stichting Ludens is het organiseren van concerten of culturele uitvoeringen met gebruikmaking van het Maarschalkerweerd orgel in de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Deze uitvoeringen dienen voor een breed publiek toegankelijk te zijn. Daarnaast heeft Stichting Ludens de taak het Maarschalkerweerd orgel in stand en bespeelbaar te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen