Open Avond op het Sint-Oelbertgymnasium

Foto: Oelbert

Ook in 2019 opent het Sint-Oelbertgymnasium haar deuren voor de jaarlijkse Open Avond. Leerlingen en hun ouders kunnen op vrijdagavond 8 februari kennis maken met dé vwo-school van de regio.

Kern & Keuzeprogramma

Het Oelbert vindt het als gymnasium heel belangrijk dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Er is daarom een uniek Kern & Keuzeprogramma samengesteld. In de kern volgt elk kind een sterk gymnasiaal lesprogramma waar hij of zij nú, maar ook later, echt iets aan heeft. Daaromheen valt heel veel te kiezen, op gebied van extra uitdaging of extra ondersteuning. Door deze keuzevrijheid kunnen leerlingen op ’t Oelbert hun eigen route meer kleur geven. Op de Open Avond kom je hier alles over te weten.

Met het Oelbert Paspoort langs zes thema’s

Omdat het Oelbert zoveel te bieden heeft binnen het Kern & Keuzeprogramma, is er een indeling gemaakt in zes hoofdthema’s: Oelbert Masters, Art & Culture, Science & Research, Cross the Border, Sport Lab en Focus on You. Elk kind gaat met de plattegrond in de Oelbert App en een echt Oelbert Paspoort in de hand, op pad door de school. Op zoek naar grensverleggende en uitdagende activiteiten! Zo wordt het gedurende de avond steeds duidelijker wat dé vwo-school van de regio allemaal te bieden heeft.

Nieuw: Muziekpaviljoen

Dit jaar heeft het Sint-Oelbertgymnasium het gloednieuwe en modern ingerichte Muziekpaviljoen in gebruik genomen. Het paviljoen staat midden in de groene omgeving van de school en heeft diverse muziekinstrumenten tot haar beschikking. Er kan gedrumd worden, er zijn onder andere elektrische gitaren, keyboards en in één van de drie oefencabines zijn zelfs mengpanelen! Kom ook kijken hoe leuk het is om je muzikale talenten te ontdekken in het Muziekpaviljoen.

Nieuw: Programmeren

Het Sint-Oelbertgymnasium is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen voor haar getalenteerde leerlingen. Daarom biedt de school sinds dit schooljaar nog een extra uitdaging aan: leerlingen kunnen deelnemen aan een uitgebreide programmeercursus. Hiermee wil het Oelbert leerlingen nog beter voorbereiden op de digitale toekomst. De programmeurs leren logisch en gestructureerd denken, iets wat ook terugkomt bij de Klassieke Talen in de gymnasiumopleiding. Daarnaast neemt het inzicht in de wiskunde en algoritmes toe, wat weer kan helpen bij het oplossen van complexe en abstracte problemen. Op de Open Avond is er natuurlijk ook ruimte om vragen over deze nieuwste uitdaging te stellen.

Oelbert App

Zowel voor Android als voor iOS is de Oelbert App te downloaden. In deze app vind je meer informatie over de school en de Open Avond. Informatie over de dagelijkse lessen, maar ook over de extra’s. Leuk is de koppeling naar de social media. Je krijgt daar een goede indruk van de wat er ook buiten de Open Avond zoal op het Oelbert gebeurt. Iedereen is vrijdag 8 februari tussen 17.00 en 21.00 uur van harte welkom op de Open Avond!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen