FreightNed voorkomt collectief ontslag bij Van Wanrooy Transport

Foto: FreightNed

FreightNed Logistics zorgt voor voortzetting van de diensten van Van Wanrooy transport. Het Ridderkerkse bedrijf geeft samen met twee leden van het managementteam van Van Wanrooy leiding aan het personeel, materieel en opslag. Hiermee wordt een collectief ontslag voorkomen. Vanaf nu kan het personeel – na een roerige en onzekere periode – weer bouwen aan de toekomst.

Baanbehoud voor 110 personeelsleden

In de afgelopen maanden hebben de directeuren van FreightNed Ronald de Rijke en Loek van den Oudenhoven samen met het managementteam van Van Wanrooy transport Mario Heeren en Eric van Laarhoven de voortzetting voorbereid. “We hebben vertrouwen in deze samenwerking en zien het als een grote kans. Hiervoor hebben we ook de ervaring en kennis van de ruim 110 personeelsleden nodig. Met dit totaalpakket aan diensten, kennis en ervaring zijn wij in één klap een flinke speler in de branche,” zo vertelt Ronald de Rijke van FreightNed.

Ook vertrouwen van personeel

Niet alleen de vier compagnons hebben vertrouwen in de toekomst, ook het personeel heeft vertrouwen in de toekomst vertelt Iwan van den Broek, al 6 jaar operationeel manager bij van Wanrooy. “Nadat Van Wanrooy Transport slecht in het nieuws kwam, waren mijn collega’s en ik geschokt. Dat was op de werkvloer goed voelbaar. Hoe bewaren we continuïteit? Hoe informeren we onze klanten? Wie neemt de leiding? Het nieuws dat Eric en Mario samen met FreightNed het personeel, materieel en opslag overnam voelde als een opluchting,” zegt Iwan. “Iedereen is verzekerd van een baan, met dezelfde hechte club collega’s en een prettige en vooral betrouwbare werkgever.”

Nieuwe naam

Eerder werd het personeel van FreightNed en Van Wanrooy al bijgepraat over de voortzetting. Het bedrijf gaat verder onder de nieuwe naam: FreightNed Benelux BV voor transport. FreightNed Warehousing BV wordt de nieuwe naam voor opslag en logistieke diensten. Iedereen gaat met herwonnen vertrouwen de toekomst tegemoet; waarbij bestaande en nieuwe klanten vakkundige dienstverlening kunnen verwachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen