50.000 euro van de gemeente voor drie poorten Industrieterrein Weststad

Foto: CC0 Public Domain/byrev

De gemeente gaat eenmalig 50.000 euro ter beschikking stellen aan Stichting BIZ Weststad voor het realiseren van drie schuifpoorten aan de Krombraak, Koopvaardijweg en Energieweg. 

Afgesloten in de nacht

Tijdens de nachtelijke uren zijn Weststad I en II hierdoor alleen toegankelijk voor hulpdiensten, nachtleveranciers, en ondernemers en werknemers van het bedrijventerrein. De nachtelijke afsluiting heeft als doel ongenode gasten te weren op het terrein en de veiligheid te verbeteren.

Noodontsluiting

In de huidige situatie zijn industrieterreinen Weststad II en III slechts via één zijde te bereiken. In geval van calamiteiten is het zeer wenselijk dat het bedrijventerrein ook vanuit een andere richting te benaderen of verlaten is. Als er een incident plaatsvindt op dit industrieterrein moeten de aanwezigen via dezelfde wegen vluchten als waarover de hulpverleningsdiensten aanrijden. Het college heeft in 2016 de keuze gemaakt voor een ontsluiting via de percelen van OCT en IKEA. Inmiddels is het voorlopig ontwerp gereed. Het college stelt de raad voor krediet beschikbaar te stellen voor de aanleg van de noodontsluiting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen