Berna Mekenkamp stopt als raadslid GroenLinks Oosterhout

Foto: GroenLinks Oosterhout

Gemeenteraadslid Berna Mekenkamp heeft besloten wegens persoonlijke omstandigheden haar zetel op te geven. Zij zal worden opgevolgd door Marijn Louwerens.

Enige vrouw GroenLinks

Berna werd afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als enige vrouw van GroenLinks in de gemeenteraad gekozen. Berna heeft het afgelopen jaar met veel plezier gewerkt als raadslid, zo laat GroenLinks aan Oosterhout Nieuws weten. “Als raadslid kun je veel goeds doen voor de samenleving”, zo vertelt ze.

Van Twente naar Brabant

Berna Mekenkamp is geboren in Hengelo. Na een pedagogisch maatschappelijk werkster in Enschede, werkte ze in Amsterdam en Breda als groepsleidster in de jeugd- en kinderpsychiatrie. “Als in de jaren 80 de eerste ecologische bedrijfjes beginnen, zoals bakkers en kruidenierswinkels, besluit ik om daar medewerking aan te verlenen”, vertelt ze. Mekenkamp combineert dat met de tijdelijke opvang van jongeren. Later werkte ze in het gastenhuis van de OLV Abdij.

Leerzame periode

Berna noemt haar raadslidmaatschap een zinvolle en leerzame periode. Hoewel ze een stap terug doet, blijft ze betrokken bij GroenLinks als lid van de steunfractie. “Ik verdwijn dus niet helemaal van het toneel.” Mekenkamp wordt opgevolgd door Martijn Louwerens, die in de periode 2014-2018 ook al raadslid was namens GroenLinks.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen