Gratis orgelconcert Mark Christiaanse in St. Jansbasiliek op de Markt

Foto: Stichting Ludens

Het derde Marktconcert op zaterdagmiddag 20 juli wordt verzorgd door Mark Christiaanse. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Beide orgels van de St.Jan

Het derde Marktconcert op zaterdagmiddag 20 juli a.s. wordt verzorgd door de jonge Zeeuwse organist Mark Christiaanse. Mark was al eerder met veel succes te gast tijdens de Marktconcertserie. Eerder dit jaar is hij benoemd tot organist van het monumentale Bätz-Witte-orgel van de Hervormde Gemeente te Kapelle (Zeeland). Dit jaar zal Mark beide orgels van de Basiliek laten horen. Op het programma staan o.a. werken van G.F. Händel, J.S. Bach (o.a. twee Schübler-chorale), E. Elgar (Imperial March), M. Duruflé (Meditation) en L. Vierne.

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het unieke Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. Het optreden duurt ongeveer drie kwartier en de toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen