Kunstenares Lia de Craen viert koperen jubileum

Foto: Lia de Craen

Dit weekend viert de Oosterhoutse kunstenares Lia de Craen haar 12,5 jarig jubileum met een expositie in haar atelier aan het Arendsplein.

Niet teveel achterom kijken

“Dankbaar dat ik destijds de kans heb aangegrepen het roer om te gooien.” Zo begint kuntenares Lia de Craen haar verhaal. We zijn in haar atelier vanwege haar 12,5 jarige jubileum als kunstenaar. “Niet alleen gedrevenheid en passie zorgen voor succes, het ondernemen met als motto durven, doen en volhouden zijn minstens zo belangrijk. Je moet er veel op uit met je werk. Niet teveel achterom kijken en vooral de blik naar voren richten, dat is zeker waar maar soms is het goed te zien wat je bereikt hebt en waar je nu staat.Ik las ergens hoe lang uw bedrijf ook bestaat, het is een reden om trots te zijn op het resultaat wat is behaald in de afgelopen tijd. Dat ben ik eigenlijk ook best wel een beetje!” zegt Lia bescheiden.

Jubileumexpositie

Speciaal voor jaar jubileum is er een expositie te zien in haar atelier van Lia haar abstracte materieschilderijen. Daarnaast zijn er bronzen beelden van Jan van Strien en stenen beelden van Cilia Snoek te zien. “Jaren geleden vroeg Jan me te komen exposeren in zijn galerie, dat was mijn eerste expositie in een echte galerie. Jan enthousiasmeerde me door te gaan met de kunst en al die jaren zijn we elkaar blijven volgen en goede vrienden geworden”, aldus Lia. Nu exposeert Lia in binnen- en buitenland en is geen onbekende in de kunstwereld. Afgelopen jaar werd haar werk nog door het beroemde Saatchi Art Gallery in New York onder de aandacht gebracht en verkocht ze een schilderij aan de universiteit van Hong Kong. Niet gek toch, voor een Oosterhoutse kunstenaar!

Neem eens een kijkje

Zondag 1 september ontvangen bezoekers een kleinigheidje vanwege het 12,5-jarig jubileum van Lia en op zondag 8 september is het atelier extra geopend voor de start van het nieuwe kunstseizoen. Ook dan ligt er een attentie voor je klaar en zijn er leuke winacties! Je vindt het atelier van Lia in het voormalige kantoor van ABN Amro aan het Arendsplein 70.Tijdens je bezoek aan de expositie kun je gratis je auto parkeren achter het bankgebouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen