Stichting Pim gaat zorgcomplex voor ouderen met dementie bouwen in Dorst

Foto: Stichting Pim

Er is door Stichting Pim bij de gemeente een voorstel ingediend om in Dorst een woonzorgcomplex voor ouderen met dementie te realiseren.

Zorgcomplex ouderen met dementie

Er is door Stichting Pim een voorontwerp bestemmingsplan bij de gemeente ingediend om aan de Geerstraat 1 in Dorst een woonzorgcomplex voor ouderen met dementie te realiseren. Op deze locatie was een akkerbouwbedrijf gevestigd. Naast een woning met enkele bijgebouwen is het perceel grotendeels onbebouwd. Het is de bedoeling dat er ter plekke 56 ouderen gehuisvest worden. Het perceel heeft nu een agrarische bestemming terwijl voor het woonzorgcomplex de bestemming ‘Maatschappelijk’ wenselijk is.

Wijziging bestemmingsplan

Het bestemmingsplan zal dus gewijzigd moeten worden naar de bestemming ‘maatschappelijk’. Het college heeft besloten om aan dit verzoek medewerking te verlenen. Het voorontwerp bestemmingsplan voor de Geerstraat 1 ligt nu voor vier weken ter inzage op het stadhuis aan het Slotjesveld. Stichting Pim heeft eerder al een woonzorgcomplex voor gehandicapte kinderen in Dorst opgericht. Met dit bestemmingsplan faciliteert de gemeente een maatschappelijk ondernemer die een leefbare en duurzame woonomgeving creëert voor hulpbehoevende ouderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen