Amphia draait vandaag zondagsdienst voor betere CAO

Foto: Google Streetview

Medewerkers van het Amphia Ziekenhuis gaan vandaag actievoeren voor een betere CAO door het draaien van een zondagsdienst.

Actie voor een betere CAO

Op 1 oktober 2019 heeft de raad van bestuur van het Amphia Ziekenhuis toestemming aan de vakbonden verleend om op 8 oktober 2019 een zondagsdienst organiseren. Tijdens de cao-onderhandelingen is er nog geen akkoord bereikt tussen de NVZ en de zorgvakbonden. Medewerkers van een aantal afdelingen van het ziekenhuis voeren door middel van deze zondagsdienst actie voor een betere cao. Het gaat hierbij niet om een actie tegen Amphia, maar een actie voor een betere cao.

Zondagsdienst

Een zondagsdienst houdt in dat op de afdeling gewerkt wordt met een bezetting alsof het zondag is. Tijdens een zondagsdienst wordt zorg verleend, maar in principe alleen spoedgevallen en patiƫnten die al op de afdeling opgenomen zijn worden behandeld en verzorgd. Voorop staat dat patiƫnten veilig zijn en blijven, ook tijdens de zondagsdienst. Verloskundige-, oncologische- en spoedzorg gaat altijd door. Overigens draaien niet alle afdelingen een zondagsdienst. Een deel van de zorg gaat gewoon door.

Meer informatie

De aangekondigde zondagsdienst geldt zowel voor Amphia Breda als Amphia Oosterhout. Het ziekenhuis heeft iedereen die mogelijk iets van de zondagsdienst gaat merken inmiddels persoonlijk benaderd. De zondagsdienst is vannacht om 0.00 uur begonnen en duurt nog tot middernacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen