Eerstejaars blinken uit in Oliebollenquiz Curio Effent

Rosie en Lorraina
Rosie en Lorraina
Foto: Curio Effent

Het is inmiddels een echte Curio Effent-traditie waarbij de winnaar wordt beloond met een schaal oliebollen: de Oliebollenquiz.

Oliebollenquiz

De traditionele Curio Effent Oliebollenquiz bevat vragen over het nieuws van het afgelopen jaar. Een quiz die door zowel alle leerlingen als het personeel wordt gespeeld. En waarbij de winnaar beloond wordt met een volle schaal oliebollen. Van de aanslag op moskeeën in Christchurch tot aan de actie Doeslief, van het Arcade-songfestival tot de nieuwste hit van Billie Eilish, van een gespikkeld ei dat 44 miljoen keer bekeken is tot de burgemeesterswissel in Oosterhout en van het verbod op lachgas tot aan de leus ‘Minder Tegel, Meer Tuin’ waar de Tienerpartij actie mee voerde – alles kwam voorbij in dit jaaroverzicht.

Slechts 1 foutje!

De eerstejaars Ymke van Baal en Maartje Wijngaard verrasten door slechts één foutje te maken, direct gevolgd door hun leeftijdsgenoten Rosie Couvreur en Lorraina Zanoni. Zij trapten ook niet in de stelling dat er vanwege het klimaat bij de Formule 1 race volgend jaar in Zandvoort een maximumsnelheid van 100 km van kracht is… Vertegenwoordigers van de Leerlingenraad deelden de schalen uit. De winnaars waren wel zo sportief de oliebollen te delen met hun klasgenoten. 1F en 2F konden zich ook bezighouden met de vraag ‘wil ik ze met of zonder krenten?’ en ‘met of zonder poedersuiker?’ (origineelste antwoord: ‘als ze maar groot zijn meneer!’) want zij waren de beste klassen van de school.

Foutloos!

Ook onder het personeel is de prestigieuze oliebollenquiz jaarlijks reden voor competitie. En dit keer wonnen – noblesse oblige – de directieleden Conny Janus en Adrienne de Kock door foutloos te blijven. De laatste vraag was of 2020 meer daglicht kent dan het afgelopen jaar. Het goed antwoord is ‘waar’ al is het maar omdat we een schrikkeljaar krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen