Editie 11 van de cursus ‘Koken voor mannen 50+’ van start

Foto: Welzijn Surplus

Op maandag 3 februari start weer een kookcursus voor mannen van 50 jaar en ouder, van aardappelen en groenten tot stevige gehaktballen.

120ste deelnemer

Op maandag 3 februari start de 11de editie van de cursus Koken voor mannen 50+ van start. Deze cursus was bij de start in het voorjaar van 2018 meteen een succes, waardoor er nu inmiddels de 120e deelnemer heeft deelgenomen. De heren zijn laaiend enthousiast. Het zijn veelal mannen die zelfstandig wonen en toch wat beter voor zichzelf willen zorgen. Ook sluiten mannen aan van wie de partner onlangs ziek is geworden. En soms zijn ze door hun vrouw naar de cursus gestuurd.

Kookeiland

De heren van 50 plus staan in activiteitencentrum Dommelbergen rond een kookeiland. Ze hebben schorten voorzien van tekst met voor het doel gerichte kreten en volgen een kookcursus voor beginners, met Jan Janse en Jan Beijer als vrijwillige begeleiders. Boodschappen doen, het eten klaarmaken en dineren. Ze doen het allemaal samen. “De sociale kant is ook mooi. Als de één een ui pelt, schiet de ander te hulp om deze in kleine stukjes te hakken.” En ze zijn flink gegroeid: “Het begon met aardappels schillen; in de laatste les hebben de mannen bijvoorbeeld carpaccio van rosbief, bloemkool uit de oven, aardappelpuree, en als toetje vers fruit bereid!”

Ongedwongen sfeer

Centraal staat de ongedwongen sfeer. Daarom bestaat elke groep uit maximaal 8 deelnemers. Samen stellen ze wekelijks de menu’s samen. Daardoor is er veel ruimte voor eigen inbreng, maar is bijvoorbeeld een allergie ook geen bezwaar. Je krijgt naast een hoop ervaring en handige tips een kookboek met alle recepten, om thuis verder te gaan met koken. De cursus “koken voor mannen” bestaat uit 8 maandagen. De kosten zijn in totaal 40 euro voor zowel de keuken als de boodschappen. De volgende groep start maandag 3 februari. Interesse? Mail dan je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer naar [email protected] Na aanmelding word je gebeld om de inschrijving compleet te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen