Annemieke, Kaylee en Soraya delen gratis soep om mensen te steunen

Foto: Pixabay License / ponce_photography

In deze moeilijke tijden verzinnen mensen acties om een ander te steunen. Zo delen Annemieke, Kaylee en Soraya gratis soep uit.

Gratis soep

“Wij willen graag de mensen helpen die het hard kunnen gebruiken op dit moment.” Zo begint het verhaal van Annemieke, Kaylee en Soraya. “Wij gaan 2 hele grote pannen soep maken. Maar liefst 50 liter verse groentesoep en 40 liter heerlijke tomatensoep. Vrijdag gaan wij de soep bereiden en zaterdag de 21ste zullen wij deze gratis bij zoveel mogelijk Oosterhouters bezorgen. Deze actie is speciaal bedoeld voor mensen die door corona de deur niet meer uit durven of niet mogen. Maar ook voor helden die onze maatschappij in deze vreemde tijden draaiende weten te houden. En voor iedereen die in deze tijd wel een steuntje in de rug kan gebruiken.”

Hoe werkt het?

Ben of ken jij iemand die zaterdag wel een kop versie soep kan gebruiken? Stuur dan een privé-berichtje aan Annemieke via Facebook via de link onderaan dit artikel. Zet daarin je naam, adres en hoeveelheid soep die je zou willen en of dat groentesoep of tomatensoep mag zijn. Zaterdag zullen Annemieke, Kaylee en Soraya de soep dan binnen Oosterhout bezorgen. “Wanneer we aanbellen nemen we afstand van de deur. Je wordt gevraagd om dan een pannetje of bakje in de deuropening te zetten en daarna zelf afstand te nemen. Hierna zal de soep met handschoenen aan worden gevuld en weer op dezelfde plaats worden teruggezet. Wanneer we weer voldoende afstand hebben genomen kun je het bakje mee naar binnen nemen en gaan genieten.” En wat kost die soep dan voor de ontvanger? “Helemaal niets! Wij doen dit gratis, hoewel een donatie natuurlijk altijd welkom is ! Misschien kunnen wij daarmee, bij succes, nog een keer soep bezorgen!” zo beëindigt het drietal hun verhaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen