Tussen leeuwen en een neushoorn op safari in de wijk Oud West

Wie afgelopen weekend door de wijk Oud West liep moet soms even twee keer knipperen met zijn ogen, want de wijk stond vol met levensgrote dieren! De beesten zijn inmiddels weer opgeruimd.

Op safari in je wijk

Afgelopen weekend kon je in de wijk Oud West oog in oog komen staan met een levensgrote gorilla, een zebra of een gnoe. Op maar liefst 18 verschillende plaatsen waren daar namelijk levensgrote dieren in de tuinen of achter de ramen weggezet. Ze werden daar geplaatst op initiatief van Angelique Uitenbroek. Zij bedacht de actie ‘Op safari in je wijk’. Tot en met zondagavond konden kinderen een van de twee speurtochten doen tijdens het ommetje maken en een frisse neus halen. Angelique: “De afgelopen dagen zijn er veel foto’s gemaakt, ook door toevallige voorbijgangers. Het geeft al wel een idee hoe spectaculair het eruit ziet!”

Alleen voor de eigen wijk

Angelique: “We hadden 2 speurtochten gemaakt voor de kinderen en nog een extra speurtocht met letters.  Zo werd een ommetje maken in de wijk met papa of mama het afgelopen weekend een echte belevenis.” De actie was alleen bedoeld voor de kinderen uit de wijk Oud West. Vandaar dat er vooraf weinig extra publiciteit aan is gegeven. Angelique: “We hebben het bewust alleen voor onze wijk ingezet. Het was zeker niet de bedoeling om mensen naar de wijk te trekken! Zo werd het niet te druk en kon iedereen met gemak 1,5 meter afstand van elkaar houden. ” De actie is sinds zondagavond weer afgelopen. Klik links onderin de foto op fotoserie om meer foto’s te zien.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen