Oosterhoutse Michelle van Dongen is Beste Zelfzorgadviseur 2020

Foto: Ahold

Drogist Michelle van Dongen van het Etos-filiaal in Oosterhout is uitgeroepen tot ‘Beste Zelfzorgadviseur’ 2020. Een jaar lang mag zij deze prestigieuze titel dragen.

Beste Zelfzorgadviseur

Kennis en deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen staan in de verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur centraal. Goed advies bij zelfzorg is namelijk belangrijk. Een geneesmiddel is veilig bij juist gebruik, maar kunnen ook risico’s hebben. Ruim 75% van de zelfzorggeneesmiddelen wordt via de drogist verkocht. (Assistent)drogisten zijn Erkend Specialist in Zelfzorg en spannen zich continu in om hun vakkennis op peil te houden zodat zij de consument van het beste advies kunnen geven. Zij geven ruim 68 miljoen zelfzorgadviezen per jaar en voorkomen met minimaal 142.000 adviezen per jaar ernstige gezondheidsrisico’s.

Uitblinken

De titel Beste Zelfzorgadviseur krijg je niet zomaar. Op verschillende vakgebieden moeten de kandidaten uitblinken: kennis van kleine kwalen, de producten en de werkzame stoffen, maar ook alles weten over de grenzen van zelfzorg en wanneer naar de huisarts doorverwijzen. Daarnaast moet (assistent)drogist beschikken over goede advies- en communicatievaardigheden. De kennis werd met diverse toetsen en een bezoek van een mystery shopper uitgebreid getest en de kandidaten moesten voor een vakjury verschijnen. Van de ruim 200 kandidaten is uiteindelijk Michelle van Dongen van Etos de winnaar geworden. Michelle ontvangt een hoofdprijs t.w.v. 500 euro. Volgens de jury is Michelle een zeer deskundige drogist, die haar advisering over zelfzorggeneesmiddelen op een sterke manier overbrengt op haar klanten.

Taart en award

Michelle was aangenaam verrast met haar titel: “Ik dacht dat ik alleen naar de online uitreiking zou kijken maar al snel stonden twee collega’s aan de deur met bloemen, taart, de award en een mooie reischeque. Ik had wel een goed gevoel over de jurygesprekken omdat ik vooral de nadruk op het doorvragen bij de advisering had gelegd. Maar ik had niet verwacht dat ik uiteindelijk de winnaar zou worden. Ik heb erg veel zin in om de titel Beste Zelfzorgadviseur dit jaar uit te dragen en wil iedereen graag bedanken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen