Stichting Leergeld verwacht toename in aanvragen

Foto: Stichting Leergeld

Stichting Leergeld verwacht door de coronacrisis een flinke toename van gezinnen die ondersteuning nodig hebben.

Meer aanvragen voor bijstand

Langzaam keren we terug naar een situatie die lijkt op de periode van voor de Corona-crisis. De terrassen stromen weer vol, kinderen gaan naar school en je kunt weer een bezoek aan de kapper brengen. Tegelijkertijd zijn er veel gezinnen geraakt door de maatregelen die nodig zijn om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden. Zo komen er veel meer aanvragen binnen voor bijstand bij de gemeente Oosterhout. Deze aanvragen komen onder andere van ondernemers en ZZP’ers.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld verwacht dan ook een flinke toename van gezinnen die ondersteuning nodig hebben. Leergeld kan deze gezinnen helpen door onder andere de contributie te betalen van de sportclub, een laptop te verzorgen voor een kind dat naar het voortgezet onderwijs gaat of de kosten van zwemles te vergoeden. Stichting Leergeld heeft hiervoor een enthousiast team aan vrijwilligers op kantoor en ‘in het veld’. Stichting Leergeld West-Brabant Oost is opgericht en operationeel vanaf 2003 en naast Oosterhout beslaat het werkgebied ook de gemeentes Aalburg, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze-Rijen, Werkendam en Woudrichem.

Versterking gezocht

Op korte termijn is Stichting Leergeld op zoek naar een klantcontactmedewerker voor Oosterhout. Als klantcontactmedewerker beoordeel je aanvragen, onderhoud je contacten met sportclubs, leveranciers en scholen en zorg je ervoor dat iedere aanvraag van ieder gezin op een correcte manier wordt afgehandeld. Heb jij affiniteit met kinderen die opgroeien in armoede en wil je hierin het verschil maken? Ben je minimaal twee dagdelen per week beschikbaar en wil je graag je steentje bijdragen aan het welzijn van kinderen? Stuur dan een mailtje met je CV en motivatie naar Gerry van Dongen, [email protected]. Meer informatie over de functie kun je vinden op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen