Opnieuw uitstel uitspraak Raad van State in kwestie N629

N629 fase 2
N629 fase 2
Foto: Provincie Brabant

De Raad van State heeft per brief laten weten dat er opnieuw uitstel nodig is om tot een uitspraak te komen over het beroepschrift van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik over fase 2 van de N629, de weg tussen Oosterhout en Dongen.

Spaar de Duiventoren en het Blik

Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik rond de N629 heeft aan onze collega’s van Dongen Nieuws laten weten dat de Raad van State per brief aan hen heeft laten weten dat er opnieuw uitstel nodig is om tot een uitspraak te komen in het aangetekende beroep van de vereniging. “De uitspraak van de Raad van State zal beslissend zijn voor de leefomgeving voor de komende tientallen jaren. Komt er een snelweg of houden we onze natuurlijke omgeving en groene long van de Duiventoren en het Blik?” zo vroeg René Roovers, voorzitter van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik zich eerder af. “Iedereen die de ‘uitspanning’ bij de A27 bij Oosterhout aanschouwt, kan uittekenen wat de bedoelingen van de provinciebestuur zijn met de rest van de weg. We hopen dat we de Raad van State aan onze kant krijgen en dat de bestaande weg opgeknapt wordt”, aldus René Roovers, “een prima alternatief met behoud van onze natuur”.

Besluit wederom uitgesteld

De zitting van de Raad van State, waarin het beroepschrift werd behandeld, vond al plaats op 12 juni. Normaal gesproken wordt binnen zes weken uitspraak gedaan. Die termijn was al met zes weken verlengd tot 4 september. Nu komen daar opnieuw zes weken bij omdat de zaak volgens de Raad van State extra bestudering behoeft, zo blijkt uit navraag van de advocaat van de Vereniging. De gang van zaken stemt hoopvol, vindt Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik rond de N629. “Blijkbaar zitten er zoveel haken en ogen aan het plan dat een eenvoudige uitspraak onmogelijk is. Dat stemt hoopvol over de definitieve uitspraak”, aldus Roovers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen