St.Jansbasiliek vandaag in het rood voor Red Wednesday

Artist impression
Artist impression
Foto: Rien van Noort, bewerking Oosterhout Nieuws

Op woensdag 25 november wordt de Sint Jansbasiliek op de Markt rood verlicht om aandacht te vragen voor de vrijheid van godsdienst.

Red Wednesday

Voor de derde keer vindt vandaag in Nederland de actie Red Wednesday plaats, een jaarlijks initiatief van Kerk in Nood. Kerken worden hierbij rood verlicht om aandacht te vragen voor christenvervolging en godsdienstvrijheid. Het aantal kerken dat meedoet is meer dan verdubbeld, van 47 vorig jaar naar 113 dit jaar. Ook de Sint Jansbasiliek op de Markt zal daarom rood worden verlicht. Volgens Dennis Peters van Kerk in Nood betekent de verdubbeling dat kerken de urgentie inzien. “Het feit dat kerken willen meedoen, er echt werk van willen maken, er tijd en energie in willen steken met vrijwilligers, laat zien dat ze het belangrijk vinden. Nu meer dan vorig jaar.” Daarbij spelen recente aanslagen in Nice en Wenen ook mee, denkt hij.

Geloofstradities

Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Kerk in Nood presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen