In 2021 organiseert KWF de tweede Samenloop voor Hoop in Oosterhout

Samenloop voor Hoop 2014
Samenloop voor Hoop 2014
Foto: Oosterhout Nieuws

In 2021 wordt er in Oosterhout weer een Samenloop voor Hoop georganiseerd om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

KWF Samenloop

In 2014 werd de eerste editie van de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Toen werd er bijna 40.000 euro opgehaald. In 2021 komt er een tweede editie in Oosterhout. Inmiddels heet het evenement KWF Samenloop, maar nog steeds gaan deelnemers in teams in 24 uur tijd proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Een indrukwekkend evenement dat in het teken staat van hoop en steun voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Daaromheen vinden er allerlei activiteiten plaats.

Wat houdt het in?

KWF Samenloop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een Samenloop een evenement dat niemand onberoerd laat.

Geld inzamelen voor het KWF

Ieder jaar krijgen bijna 120.000 mensen de diagnose kanker. “Voor al die mensen in de regio Oosterhout die door kanker getroffen worden, organiseren we de Samenloop”, vertelt Claire Stam van KWF Kankerbestrijding. “Het samenzijn tijdens zo’n weekend biedt heel veel mensen hoop en troost. Een moment van verbondenheid met hun naasten. En, niet te vergeten, we zamelen geld in voor KWF. Dat is de komende jaren extra belangrijk, want door de coronacrisis zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek.”

Vrijwilligers gezocht

KWF is hard op zoek naar mensen die willen helpen bij de organisatie. Stam: “We willen er graag een groot succes van maken en Oosterhout op deze mooie manier echt op de kaart zetten. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.” Vrijwilligers kunnen helpen met allerhande zaken: teamwerving, logistiek, communicatie, ondersteuning van (ex-)kankerpatiënten, financiën, amusement, ceremonies of het organiseren van een Kinderloop. “Het kost je wekelijks een paar uurtjes. Maar het geeft ook veel voldoening om met zoiets moois bezig te zijn. We hopen snel een enthousiast team te kunnen samenstellen!” Lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op met Claire Stam via 06 – 30 38 61 82 of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen