Gratis digitaal kerstconcert van Stichting Ludens vanuit St.Jansbasiliek

Foto: Stichting Ludens

Zondag 13 december kun je vanaf 15.00 uur live meekijken met het digitale kerstconcert van Stichting Ludens vanuit de Sint Jan.

Gratis kerstconcert

Traditiegetrouw wordt het concertseizoen door de Stichting Ludens afgesloten met een gratis kerstconcert. Dit jaar staat dat concert gepland voor zondag 13 december vanaf 15.00 uur. Vanwege de Corona-maatregelen is een fysiek concert met koren dit jaar niet haalbaar. Om die reden heeft de Stichting Ludens besloten om de opnamen van het Festival of Nine Lessons and Carols van vorig jaar na te bewerken en aan te vullen met enige nieuwe opnamen. In dit sfeervolle ‘feest’ van lezingen en liederen wisselen koorzang en samenzang elkaar af.

Festival of Nine Lessons

Geleidelijk ontvouwt zich het Kerstverhaal, vanaf de eerste aankondigingen van de Messias tot de geboorte van Jezus Christus, in muziek en gesproken woord. De ‘nine lessons’ zullen worden voorgedragen door pastoor Han Akkermans en Annemieke de Jong. De koorzang is dus eerder opgenomen en wordt verzorgd door de Capella Catharina en het Raamsdonksveerse jongerenkoor YRDV, beiden onder leiding van Basiliekorganist Jan Willems. Uiteraard zal het Maarschalkerweerdorgel zich zowel als begeleidingsinstrument als solistisch van zijn beste kant laten zien en horen. Verder wordt medewerking verleend door Frans Bullens, Ton Stevens en sopraan Ilse van Wuijckhuijse. De opnames zijn gemaakt en nabewerkt door Thomas Kop. Het Festival of Nine Lessons and Carols is zondag 13 december vanaf 15.00 uur te bekijken via het YouTube-kanaal van de Stichting Ludens via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen