Eerstejaars Musa Mailoa wint traditionele Effent Oliebollenquiz

Musa Mailoa wint de Oliebollenquiz 2020
Musa Mailoa wint de Oliebollenquiz 2020
Foto: Curio Effent

Het is een jaarlijkse traditie op Curio Effent: de Oliebollenquiz. De actualiteit van het afgelopen jaar komt voorbij in een quiz die zowel door leerlingen als het personeel gespeeld wordt. Voor het eerst werd deze online gespeeld worden waarbij de factor tijd (wie beantwoordt het snelst de vragen) een rol speelt. De winnaars krijgen een volle schaal oliebollen.

Curio Effent Oliebollenquiz

De indrukwekkende gebeurtenis rond George Floyd die leidde tot de Black Lives Matters-beweging en de poging van president Trump de social media-app TikTok te verbieden, was eigenlijk niemand ontgaan. Maar ‘instinkers’ waren er ook zoals de vraag wie in het eredivisievoetbal de kampioensschaal kreeg uitgereikt. Dat was helaas voor de Ajaxfans ‘niemand’ want door het voortijdig beëindigen van de competitie werd er geen kampioen aangewezen. Verrassend voor velen was dat Nederland vanuit Denemarken niet bespioneerd wordt door de Russen of Chinezen maar door de Amerikanen en dat toeristen die in India de coronaregels overtreden strafregels moeten schrijven.

Musa Mailoa en 1F

De grote winnaar van de Oliebollenquiz 2020 was verrassend genoeg éérstejaars Musa Mailoa. Hij wist bijvoorbeeld wel dat Nederlandse kinderen minder obesitas hebben dan hun leeftijdsgenoten in West-Europa en dat ze over het algemeen ook beter met hun ouders over weg kunnen. Ook de boete voor overtreding door tieners onder de 16 jaar van het mondkapjesverbod is hem bekend: 38 euro. Curio effent blijkt sowieso een nieuwe lichting genieën te hebben aangehoord want ook de schaal oliebollen voor de beste klas gaat naar eerstejaars, klas 1F.

Pia Martens wint bij personeel

Docente Zorg Pia Martens behaalde de hoogste score onder het personeel, zij wist nog dat de Tienerpartij van haar school bij de herdenking van 75 jaar bevrijding pleitte voor een Anne Frankstraat in Oosterhout. De moeilijkste vraag bleek: De plaats in de geschiedenis van de vrouw die zich ooit ‘Truus van Aken’ noemde en die het anderen vooraf verbood om tijdens haar begrafenis over haar persoon te spreken, werd dit jaar nog belangrijker. Wie? Het goede antwoord was Marga Klompé die ten koste van Willem Drees in de geschiedeniscanon werd opgenomen. Voor de lezer dan nog een vraag voor onder de kerstboom of tijdens het oliebollen eten: Wie breekt zonder een woord te zeggen in 2020 door bij een miljoenenpubliek?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen