Wie weet waar de knijpers van buurtvereniging ‘Op de Hoogte’ zijn?

Foto: Buurtvereniging 'Op de Hoogte'

Sinds vrijdagavond is de mand met leenknijpers van buurtvereniging ‘Op de Hoogte’ leeg. Weet jij waar de knijpers zijn?

Leenknijpers voor ZAPpers

Voor iedereen die iets wil doen aan het zwerfafvalprobleem in de wijk De Contreie heeft buurtvereniging ‘Op de Hoogte’ een mand met leenknijpers weggezet. Daar kun je een knijper uit halen en deze na gebruik weer terug in doen. Maar sinds vrijdagavond is de mand leeg, zo lezen we op de Facebookpagina van de buurtvereniging: “Vrijdagavond heeft een groepje van drie tieners, ongeveer 14 a 15 jaar oud, allemaal jongens met blanke huid, al onze leenknijpers/prikkers uit de mand gestolen. Er waren die avond meerdere wandelaars die de jongens gepasseerd zijn. Ze hebben zich opgehouden op de Herweg, op de IJzertijd en fietsend door de wijk. Ze deden ook iedere keer alsof één fiets kapot was, dit om te posten!”

Al veel leenknijpers kwijt

Het is niet de eerste keer dat de mand met leenknijpers leeg is. De afgelopen maanden zijn er al meer dan 25 knijpers verdwenen. Deels door vandalisme, maar de overgrote meerderheid is ‘gewoon’ verdwenen. De mand was recent weer aangevuld. De buurtvereniging verzoekt iedereen om knijpers (die kinderen eventueel mee naar huis genomen hebben) terug te plaatsen in de mand, zodat iedereen er gebruik van kan blijven maken.

Update 24 januari

Buurtvereniging ‘Op de Hoogte’ postte enkele uren na onze berichtgeving dit bericht op hun Facebookpagina: “Samen sterk!! Super bedankt lieve en attente buurtbewoners, alle prikkers zijn inmiddels weer terug gebracht, dus vanaf morgen kan er weer geprikt worden” De buurtbewoners kunnen dus weer gewoon een knijper lenen en het zwerfafval te lijf gaan!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen