Ondanks strenge vorst gaat Natuurijsbaan de Elskens deze winter niet meer open

Achieffoto Natuurijsbaan de Elskens
Achieffoto Natuurijsbaan de Elskens
Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

Voor de aankomende week wordt er strenge tot zeer strenge vorst verwacht. Maar de natuurijsbaan van IJsco blijft dit jaar gesloten.

Extreem koud weer voorspeld

Voor dit weekend en de aankomende week wordt er door weeronline.nl strenge tot zeer strenge vorst voorspeld. Weer waarbij ondergelopen weilanden en natuurschaatsbanen mogelijk hun ijs ’s nacht flink kunnen zien aangroeien. Toch zal er in Oosterhout niet kunnen worden geschaatst op het ijs van Natuurijsbaan de Elskens in Dommelbergen-Noord. Er mag volgens de coronaregels maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten en de kantine en toiletten zouden gesloten moeten blijven.

Natuurijsbaan de Elskens

Het bestuur van Natuurijsbaan de Elskens heeft daarom besloten dit seizoen geen tijd en geld te gaan investeren in het aanleggen van een ijsvloer, zo lezen we op de website van IJs– en Skeelerclub Oosterhout, kortweg IJsco. “De coronamaatregelen die de overheid ons oplegt zijn te zwaar om met het geringe aantal vrijwilligers wat we nog hebben de baan te openen en alles wat erbij hoort te kunnen bestieren. Voor de trouwe natuurijsleden is het weer jammer maar we zullen opnieuw een jaar moeten wachten op betere omstandigheden in alle opzichten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen