Oosterhoutse zwagers bouwen betaalbare tiny houses voor mantelzorg

Foto: BOOM.Living

Twee Oosterhoutse zwagers gaan betaalbare units bouwen die kunnen worden gebruikt als tiny house voor mantelzorg.

Eikenhout

Jan Peters verdient zijn brood in de ICT, maar in zijn vrije tijd doet hij niets liever dan mooie dingen maken van hout, liefst eiken. Erwin Klerks helpt ondernemers om organiseren en werken vooral leuk te maken. Begin dit jaar zijn de twee Oosterhoutse zwagers intensief bezig geweest met de bouw van een mooie ruimte in de tuin van Erwin. Door dit project kwamen ze in contact met twee jonge ondernemers van een familiebedrijf in België, een bedrijf waar nog puur ambachtelijk met hout wordt gewerkt.

Mantelzorgwoning

Uit die contacten is het idee geboren om in Oosterhout units te gaan bouwen die kunnen worden gebruikt als tiny house, mantelzorgwoning, kantoorruimte, buitenkeuken en carport. De basis voor deze units, Curv genaamd, komt uit België en wordt straks in Oosterhout opgebouwd. Dat gebeurt in een hal op het terrein van Tricorp aan de Bredaseweg. Eigenaar Arthur Robbesom was direct enthousiast over het idee en besloot zijn steun te geven aan het initiatief van BOOM.Living zoals de onderneming van Jan en Erwin intussen is gedoopt. “Dit concept past goed bij mijn visie op werk, zorg en tiny houses”.

Volg de bouw

Om een idee te geven van wat er verwacht mag worden is afgelopen woensdag een compacte versie van een van de units gepresenteerd. Deze unit werd na de presentatie naar Amsterdam gebracht waar deze gebruikt zal worden door de populaire co-working gemeenschap Loads. De bouw van de ruimten zal op social media te volgen zijn. Dan is te zien hoe in zes weken tijd een ruimte wordt opgebouwd om als mantelzorgwoning te gaan fungeren. De unit wordt gebouwd van hoogwaardige materialen (cradle tot cradle), heeft een prachtig design en is heel robuust. Deze kwaliteit moet straks voor een betaalbare prijs kunnen worden geplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen