Eus

Speelgoedmuseum weer open met expositie ‘De Kunst van Spelen’

Foto: Speelgoedmuseum 'Op Stelten'

Oosterhoutse musea zijn sinds gisteren weer open. In het Speelgoedmuseum vieren ze de heropening met de expositie ‘De Kunst van Spelen’.

De Kunst van Spelen

De vijf Oosterhoutse kunstenaars Geert Kollau, Wilma Rekkers, Wien de Graaf, Servaas Roelandse en Eus Roovers kozen een stuk speelgoed uit de collectie van het museum en gingen daarmee aan de slag. Elk met hun eigen visie en ideeën over speelgoed, kunst en de wereld om ons heen. Naast deze kunstenaars zijn ook vijf Oosterhoutse schoolklassen aan de slag gegaan met het maken van een kunstwerk naar aanleiding van een stuk speelgoed. De resultaten zijn tot 3 oktober te zien tijdens de expositie ‘De Kunst van Spelen’ in het Speelgoedmuseum.

Speelgoedmuseum

Naast de expositie kun je natuurlijk ook het museum bezoeken. Er is een supergrote verzameling van vele soorten speelgoed: poppen in alle soorten en maten, poppenhuizen, winkeltjes en schooltjes, maar ook constructie speelgoed zoals Meccano, elektrische treinen, autootjes, spelletjes, tollen, stokpaarden enzovoort. Het museum herbergt de grootste verzameling Anker bouwstenen van Europa, een prachtige verzameling optisch speelgoed waaronder beroemde toverlantaarns en een verzameling carnavals attributen die specifiek bij het Kaaiendonkse carnavalsfeest horen. Genoeg om een hele middag bij weg te dromen!

Vooraf reserveren

Het Speelgoedmuseum heeft alle maatregelen getroffen voor een veilig en aangenaam bezoek, zoals een eenrichtingsroute en extra hygiënemaatregelen. Wel wordt verzocht om vooraf een tijdslot te reserveren via de link onderaan dit artikel. Zo wordt het aantal bezoekers gereguleerd. Wat niet is veranderd is dat je met de Museumjaarkaart het museum nog steeds gratis kunt bezoeken. Het Speelgoedmuseum “Op Stelten” is te vinden aan de Zandheuvel 51 en is open van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen