Piet Paulusma is de nieuwe vaste weerman van Nieuws.NL

Foto: Piet Paulusma

Al bijna 25 jaar is Piet Paulusma de bekende weerman op televisie en sinds kort is hij ook de nieuwe weerman van Nieuws.NL! Wekelijks gaat Piet voor ons voorspellen of het regen, zon, kou of harde wind gaat worden.

Piets Weer

Piet begon zijn carrière in 1985 bij Omrop Fryslân. Voor die tijd was hij weeramateur en deed hij weerberichten voor lokale omroepen. Hij heeft in 1985, 1986 en 1987 een ijsgroei onderzoek gedaan samen met 2 weeramateurs voor Vereniging De Friesche Elf Steden. Het weer was zijn hobby, hij werkte voor KPN. In 1994 startte hij bij Omrop Fryslân televisie. “Ik heb toen twee keer het weer gepresenteerd in de studio, daarna ben ik naar buiten gegaan.” Piet was de eerste weerman die buiten het weer presenteerde. Piet zal minimaal eens per week zijn weersverwachtingen delen met Nieuws.NL “Ik ben heel blij met Nieuws.NL als partner. Het past wel bij me, door het lokale karakter.”

Bijna 25 jaar onafgebroken op tv

Ruim 23 jaar was Piet het bekende gezicht na Hart van Nederland op SBS6. Inmiddels werkt hij voor Omroep Max en doet hij tal van andere werkzaamheden. Stil zitten is niet echt zijn ding, alhoewel hij er wel voor zorgt dat hij voldoende rust pakt. “Ik ben al bijna 25 jaar onafgebroken op televisie. Ik heb weleens een paar weken overgeslagen door ziekte of een aantal dagen vakantie. Maar dat is niet veel geweest. Ik ben vrijwel doorlopend op tv. In de zomer zit ik vaak veertien dagen op de camping en presenteer ik het weer vanuit daar. Ik word ondersteund door mijn team.”

Weersverwachting

Als kind was hij gefascineerd door het weer, zoals sneeuw, ijs, schaatsen en onweer. Maar die fascinatie heeft volgens Piet vrijwel ieder kind. Voor zijn havo proefwerk over hoge en lage drukgebieden kreeg hij een vier. Rond zijn 21ste wilde hij een hobby die niet iedereen heeft. Hij volgde een Teleac-cursus ‘Wij en het weer’ en toen was hij verkocht. Zijn voorspellingen doet hij door goed naar de lucht te kijken en gebruik te maken van weermodellen op de computer. “Ik heb een contract met de Duitse weerdienst en het KNMI. Vervolgens maak ik zelf een weersverwachting. Ik zit meestal vanaf een uur of zes in mijn weerkamer.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen