Vegetarisch barbecueën steeds populairder

Foto: Pixabay License / RitaE

Op de een of andere manier lijken vegetarische gerechten niet direct met gezellig barbecueën te worden geassocieerd. Maar met deze tips geef jij de carnivoren het nakijken!

Klassiekers: gepofte aardappels en maïskolven

Bij veel barbecues staan de maïskolven en gepofte aardappels op het menu als bijgerechten, maar tijdens een vegetarische barbecue doen deze gerechtjes prima dienst als vleesvervangers. Zeker als je ze een beetje ‘pimpt’. Smelt bijvoorbeeld voor de maïskolven wat boter in een pannetje en voeg hier peterselie en chilipoeder aan toe. Leg de maïskolven op een stuk aluminiumfolie en bestrijk ze met de kruidenboter. Maak er een mooi pakketje van en grill de maïskolven ongeveer vijftien tot twintig minuten. De gepofte aardappels kun je vullen met zure room, of kies voor de afwisseling voor een zoete aardappel.

Lekker makkelijk: vegetarische burgers of spiesjes

Heb je geen zin om al te veel tijd kwijt te zijn aan je vegetarische creaties voor op de barbecue? Kies dan voor lekkere vegetarische burgers of maak groentespiesjes (eventueel met vegetarische balletjes of tofu). In plaats van vegetarische burgers kun je ook kiezen voor halloumi, een kaassoort die zich uitstekend laat grillen. Lekkere sausjes, gesnipperde uitjes, plakjes tomaat en komkommer en wat blaadjes sla erbij en klaar is je makkelijke vegetarische barbecuegerecht!

Origineel: ’steak’ van watermeloen

Fruit op de barbecue, dat zie je (nog) niet vaak. Deze gegrilde watermeloen is echter heerlijk! Snij een kleine watermeloen in plakken van 2 à 2,5 centimeter dik en verdeel deze in tweeën of vieren. Verwijder eventueel de schil, die is niet eetbaar. Je kunt de watermeloen bestrijken met een mengsel van een beetje honing, citroensap, een snufje zout en wat cayennepeper. Gril de watermeloen vervolgens ongeveer vier minuten per kant. Lekker met wat feta erbij!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen