Project Citytrainer voor jongeren die meer willen doen met hun talent

Foto: Citytraineroosterhout (via Facebook)

Citytrainer leert enthousiaste jongeren zelfstandig sportieve en culturele activiteiten te organiseren en begeleiden. Voor hen een kans om meer te doen met hun creatieve en sportieve talent. Voor de stad een nieuwe bron van sociale en maatschappelijke activiteiten.

Citytrainer Oosterhout

Citytrainers is een landelijk project waarbij jongeren van 14 tot en met 25 jaar Citytrainer kunnen worden en op die manier hun talent in te zetten voor de stad. Zij volgen de cursus ‘Ik train mijn stad’ en doen praktijkervaring op bij verenigingen, sportaanbieders of culturele instellingen. Zij leren hoe ze voor een groep moeten staan, hoe ze anderen in beweging kunnen brengen om zo allerlei succesvolle sportieve of culturele activiteiten en of evenementen te organiseren en te begeleiden. In negen weken gaan de jongeren aan de slag met thema’s als presenteren, lesopbouw, activiteiten organiseren, werving en selectie en conflicthantering. Na afronding van de theorie volgen 15 uur praktijkervaring bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie of bij wijk- en vakantieactiviteiten. Onder begeleiding van een coach organiseren de jongeren een sportieve activiteit of een cultureel evenement. Als ze theorie en praktijk succesvol afronden, krijgen ze een erkend certificaat en zijn ze officieel Citytrainer. Vanaf dat moment kunnen ze zelf aan de slag met hun eigen ideeën voor sportieve en culturele evenementen.

Activiteiten organiseren en begeleiden

Citytrainer versterkt niet alleen de jongeren die meedoen, maar ook onze Oosterhoutse samenleving. Citytrainers kunnen straks zelf activiteiten organiseren en begeleiden. Voor hun eigen buurt, wijk, dorp of heel Oosterhout. Zij weten heel goed aan welke activiteiten behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe ze anderen in hun omgeving op de hoogte kunnen brengen. Dat is waardevol voor de samenhang in Oosterhout. Citytrainer wordt georganiseerd vanuit het programma De Brede Buurt. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Oosterhout met MOOVE Oosterhout, h19, Theek 5, Surplus Welzijn en Delta Onderwijs. Het programma zet sport, cultuur en taal in als middel om maatschappelijke doelstellingen te realiseren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sociale cohesie, participatie, leefbaarheid en gezondheid.

Meer informatie

Ben jij minimaal 14 jaar oud en kun je zelfstandig werken? Schrijf je dan in! Of je nou zelf aan voetbal, tennis of hockey doet of graag bezig bent met cultuur zoals theater, dans of graffiti . Dat maakt niet uit! Alles kan! Na jouw inschrijving volgt een kennismakingsgesprek waarin je samen met de cursusleiders kijkt waar jouw wensen en talenten liggen! Meer informatie over Citytrainer kun je vinden via de onderstaande link. Hier vindt je ook het aanmeldformulier voor de cursus Citytrainer Oosterhout. Aanmelden kan ook via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen