Welkom Energie valt als eerste om door hoge gasprijs

Foto: Pixabay License / stevepb

Welkom Energie is als eerste omgevallen door de hoge gasprijzen. De financiën waren niet meer toereikend om de levering van stroom en gas voort te zetten. Alle circa 90.000 klanten van de relatief kleine speler op de energiemarkt worden overgenomen door Eneco.

Welkom Energie

Vanwege de benarde situatie trok de Autoriteit Consument & Markt de leveringsvergunning van Welkom Energie in. Voor het bedrijf was duidelijk dat deze winter de leveringszekerheid niet meer kon worden gegarandeerd, laat Eneco weten. Daarbij speelt volgens het te hulp schietende concern mee dat de vorige winter kouder was dan normaal, waardoor Welkom Energie meer verbruik heeft moeten voorfinancieren dan was gepland.

Nooit afgesloten

Mensen hoeven volgens toezichthouder ACM niet bang te zijn dat zij geen stroom of gas meer ontvangen door het wegvallen van hun leverancier, maar de verandering kan wel financiële gevolgen hebben, want alle 90.000 klanten van Welkom Energie krijgen van Eneco een nieuw contract op basis van de huidige hoge energieprijzen. Wie nog geld tegoed heeft van Welkom Energie, bijvoorbeeld een welkomstbonus of omdat er een hoog termijnbedrag vooruit is betaald, ziet dit geld mogelijk niet terug.

Maand lang geen keuze

Welkom Energie heeft wel toegezegd dat alle klanten een eindafrekening krijgen van het bedrijf. Het nieuwe contract bij Eneco gaat op 1 november in. Dan geldt er tot 1 december een overgangsperiode, waarin de klanten hun contract even niet kunnen stoppen of opzeggen. Daarna staat het mensen vrij om, als ze dat willen, over te stappen naar een andere leverancier. In onze regio werd Welkom Energie vooral bekend als shirtsponsor van voetbalclub NAC Breda.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen