Groene Jeugdlintje 2022 voor Veerle Schotanus en Linn Pheninckx

Foto: Groen Links Oosterhout

Dit jaar wordt het Groene Jeugdlintje uitgereikt aan Veerle en Lin omdat zij aandacht vragen voor zwerfafval.

Groene Jeugdlintje

GroenLinks reikt ieder jaar het Groene JeugdLintje uit als blijk van waardering voor kinderen en jongeren die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Door de coronamaatregelen moest de uitreiking even uitgesteld worden, maar nu kan het Groene Jeugdlintje gelukkig weer persoonlijk uitgereikt worden aan de winnaars van dit jaar. Het Jeugdlintje wordt op donderdag 10 maart uitgereikt in de Raadszaal van het Stadhuis. Het lintje wordt uitgereikt door de winnaars van vorig jaar, Maartje Plompen en Robin Trommelen.

Zwerfafval

De commissie die gaat over het toekennen van het Groene Jeugdlintje staat onder voorzitterschap van raadslid Martijn Louwerens. Martijn: “Dit jaar gaat het Groene Jeugdlintje naar Veerle Schotanus en Linn Pheninckx uit Den Hout. Zij hebben op een heel gave manier aandacht gevraagd voor het probleem van zwerfafval. Dit hebben ze gedaan door zelf flyers te ontwerpen en te maken.”

Dik verdiend

Martijn gaat verder: “Zwerfafval is een probleem dat wij graag aangepakt zien. De flyer campagne van Veerle en Linn zorgt op een prettige manier voor bewustwording. Helaas zijn het mensen die slordig met hun afval omgaan. Dat gedrag willen wij als GroenLinks graag veranderen. De flyers die deze twee meiden hebben gemaakt helpen ons daar enorm bij. Daarom hebben Veerle en Linn het Groene Jeugdlintje dik verdiend”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen