Let op! Het is deze week weer Jeugdverkeersexamen

Foto: VVN

Misschien heb je de borden alweer zien hangen of de scholieren al zien fietsen. Van 16 t/m 20 mei organiseert VVN Oosterhout weer het Jeugdverkeersexamen voor ongeveer 1.000 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool.

Eerst de theorie, dan de praktijk

Het theoretische gedeelte wordt in de klas afgenomen door mensen van VVN, een verkeersouder of door de leerkracht van de klas. De leerling beantwoordt 5 vragen van vier thema’s, in totaal dus twintig vragen. Per goed beantwoorde vraag krijgt de leerling 1 punt. In totaal kunnen dus 20 punten behaald worden. Bij 13 punten of meer is de leerling geslaagd. Bij 12 punten of minder is de leerling gezakt. Indien een leerling teveel fouten heeft gemaakt zal een herkansing worden aangeboden.

Start en finish op de Markt

Het praktische gedeelte van het jeugdverkeersexamen vindt deze week plaats. Start en finish zijn op de Markt in Oosterhout. De leerlingen rijden op hun eigen fiets, een door met pijlen aangegeven route door Oosterhout. In deze route zijn gelijkwaardige- en voorrangskruisingen, verkeerslichten, rotondes en fietspaden (stroken) opgenomen zodat de leerling met diverse verkeerssituaties te maken krijgt. Enkele dagen vóór het praktijkexamen wordt de route al uitgezet zodat de leerlingen van tevoren de route (eventueel met hun ouders) kunnen fietsen. Over enkele weken worden de verkeersdiploma’s uitgereikt aan de leerlingen die het jeugdverkeersexamen goed hebben volbracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen