René Dijkstra ontvangt Gouden Gemeentespeld voor 30 jaar Klassiek Allerlei

Foto: Gemeente Oosterhout

Tijdens de laatste uitzending van het ORTS-Radioprogramma Klassiek Allerlei heeft René Dijkstra een Gouden Gemeentespeld ontvangen.

Gouden Gemeenstespeld

René Dijkstra presenteerde afgelopen zondagmorgen voor de allerlaatste keer het ORTS-programma Klassiek Allerlei, een programma dan hij ruim dertig jaar heeft gepresenteerd. Locoburgemeester Dees Melsen heeft hem tijdens deze uitzending een Gouden Gemeentespeld mogen opspelden als dank en blijk van waardering.

Klassiek Allerlei

René Dijkstra presenteerde ruim dertig jaar elke zondag het populaire ORTS-radioprogramma Klassiek Allerlei. Presentatie hield meer in dan een uur op zondagmorgen. Elke week zocht hij de muziek uit. Hij zocht daarbij zoveel mogelijk gegevens over het gekozen nummer, de componist en over de uitvoerder(s) en stelde een gevarieerd muzikaal programma samen. Het programma kende een aantal vaste onderdelen, zoals muzikale verzoeknummers, wijsheden en aandacht voor actuele lokale culturele activiteiten.

Vertrouwde start van de zondag

Ook nodigde hij regelmatig een Oosterhoutse gast uit, die dan zijn eigen favoriete klassieke muziek mocht meenemen en werd geïnterviewd over zijn of haar activiteiten in de Oosterhoutse samenleving. Het programma Klassiek Allerlei was voor veel Oosterhouters een vertrouwde start van de zondagmorgen en zal door hen gemist gaan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen