Code geel in heel het land wegens de verwachte hitte

Code geel hitte
Code geel hitte
Foto: KNMI.nl

Het KNMI heeft van maandag 18 juli 10.00 uur tot en met dinsdag 19 juli 22.00 uur code geel afgegeven voor hitte.

Code geel voor hitte

Het KNMI kondigt voor van maandag 18 juli 10.00 uur tot en met dinsdag 19 juli 22.00 uur geel af in heel het land wegens de verwachte hitte. KNMI: ” Vanaf vanochtend wordt het in vrijwel het hele land tropisch warm. Daarom is het Nationaal hitteplan (RIVM) vanaf vanochtend van kracht voor het hele land. Vandaag worden er temperaturen verwacht rond 30°C en tussen 30 en 35°C in het zuiden.”

Ook morgen code geel

Ook voor dinsdag geeft het KNMI nog code geel af: “Morgen zijn in het midden en zuiden temperaturen tussen 33 en 37°C mogelijk, in het zuiden rond 38°C. In het noorden wordt het rond 30°C. Woensdag wordt de warmte verdreven. In het oosten kan het dan nog 30°C worden. Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen gezondheidsklachten krijgen door een periode van hitte.”

Advies

Het KNMI geeft het volgende advies: “Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen