EHBO-vereniging Oosterhout heeft nu acht gediplomeerde evenementenzorgverleners

Foto: Han Rehm

Afgelopen week hebben acht evenementenzorgverlener van EHBO-vereniging Oosterhout hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Evenementenzorgverlener

EHBO-vereniging Oosterhout heeft het afgelopen jaar 10 mensen opgeleid tot evenementenzorgverlener (inclusief de aantekening teamleider). Acht van hen hebben de eindstreep gehaald en het examen met goed gevolg afgelegd. Zij hebben afgelopen donderdag vol trots hun diploma in ontvangst mogen nemen. Doordat de EHBO-vereniging nu beschikt over deze gediplomeerde evenementenzorgverleners kunnen zijn in principe alle evenementen in Oosterhout verzorgen. Ook de grootste evenementen, want dan worden ook de aanwezige artsen en verpleegkundigen aangestuurd door de teamleider.

Hulpverlener worden

Om evenementenzorgverlener te kunnen worden begin je met een ‘normale’ cursus EHBO. EHBO-vereniging Oosterhout ziet dat de cursussen van het Oranje Kruis, de NIKTA-cursus Acute Zorg en de meest complete cursus van het Rode Kruis hiervoor geschikt zijn, omdat alleen die alle onderwerpen behandelen die je nodig hebt. Let er daarbij wel op dat het cursusinstituut tijdens alle lessen werkt met LOTUS-slachtoffers, omdat alleen dat garandeert dat je al praktijkervaring hebt. Uiteraard verzorgt ook EHBO-vereniging Oosterhout cursussen. Voor deze cursussen kun je meestal alles of een deel van het inschrijfgeld terugkrijgen van je ziektekostenverzekering.

Inzet

Zodra je dit diploma gehaald hebt kun je al als hulpverlener ingezet worden. Deze inzetten lopen uiteen van het verlenen van EHBO op een kermis tot het bijstaan van atleten tijdens hun wedstrijden. Je begint natuurlijk altijd onder begeleiding van een ervaren hulpverlener. Ben je al een tijdje bezig als hulpverlener dan kun je je verder specialiseren. Er zijn opleidingen voor wandelletsels, sportletsels en opleidingen tot evenementenzorgverlener of zelfs acute zorgverlener bij alcohol- en drugsincidenten. Deze cursussen verzorgt de EHBO-vereniging regelmatig (gratis) voor haar hulpverleners, zodat zij kunnen doorgroeien. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen