Wederom een VASTWEL week met bijzondere activiteiten

Foto: Rogier Derksen / Oosterhouts Senioren Collectief

VASTWEL blijft verwonderen en verbijsteren. Deze week weer staan er weer drie bijzondere activiteiten op het programma.

Drie generaties Verbijsterd & Verwonderd

Op 30 maart is iedereen in de Doelen van harte welkom om deel te nemen aan een gezellige en gratis ontmoeting tussen 3 generaties. Opa’s, ’Oma’s, vaders, moeders, kinderen, kleinkinderen. Gezamenlijk gaan ze genieten van diverse optredens, waaronder die van de Waskruizen en zo ontdekken ze elkaar werelden. Het is een gezamenlijk initiatief van het actieve Senioren Collectief Oosterhout en VASTWEL. De inloop is vanaf 14.30 uur, het programma start om 15.00 uur en duurt tot ca 16.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, deze middag is gratis toegankelijk.

In Principio

Op 29 en 30 maart wordt in de Sint Jansbasiliek de vertelling IN PRINCIPIO uitgevoerd. Ter inspiraties is het stuk ‘Wie zoekt U’ van Theo Vesseur herschreven tot een vertelling door Jaap Oomen. De schepping is het uitgangspunt en de mens blijkt steeds de storende factor te zijn. De vertelling wordt verbonden met hedendaagse kunstvormen. Het geheel wordt ondersteund door 20 leden van de dansgroep van H19 en er is muziek door onder andere Toon Oomen, Johan Datema en Ton Stevens. Beide dagen is de Sint Jan om 19.30 uur open. Om 20.00 uur begint de vertelling en ook voor deze bijzondere activiteit is de toegang gratis.

Vet!Zen!

Een van de programma onderdelen van VASTWEL is de Workshop Vet!Zen! op woensdagmiddag 29 maart van 15.00 tot 16.30 uur. In deze gratis mindfulness workshop worden aan scholieren van 8 t/m12 jaar tips aangereikt over bewuste keuzes maken, om niet te snel te oordelen, weten hoe je meer tijd voor jezelf vrij kunt maken en hoe je jezelf ertoe zet meer te bewegen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, omdat er nog slechts enkele plaatsen vrij zijn. Dit kan via een mail naar  [email protected] 

40 dagen verhalen op ORTS TV

In de serie ’40 dagen verhalen’ geeft Sven van der Wal de aftrap van weer een week vol met verhalen van (on)gewone Oosterhouters over Verbijstering en Verwondering. Verder zie je deze week op ORTS/tv achtereenvolgens Joost Roovers, Els Hoying, Hans Jansen, Hanneke van der Werf en Annemarie Nieuwenhuijsen sluit de week af. De uitzendingen zijn te zien van maandag t/m zaterdag op ORTS vanaf 18 uur en via het YouTube-kanaal van VASTWEL. VASTWEL is een van de initiatieven in de Vastenperiode van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen