‘Spamwaarschuwing’ van Ziggo komt van criminelen

Foto: B_A by Pixabay

Er is een phishingmail namens Ziggo in omloop waarin staat dat er in de afgelopen dagen ‘tientallen spam-e-mails’ zijn ontvangen op uw mailadres. Om daarvan af te komen kan een antivirusprogramma worden geïnstalleerd, aldus de mail. Doe dat vooral niet!

‘Spamwaarschuwing’

De knop leidt naar ‘loseyourip.com’ en geeft criminelen een sleutel om uw computer binnen te komen. Druk dus nooit zomaar op onbekende links en wees terughoudend met het delen van gegevens, want dat kan tot heel veel problemen leiden. Ziggo laat op haar website weten alleen de domeinen ‘@ziggo.com’ en ‘@ziggo.nl’ te gebruiken. Dat is dus een gemakkelijke eerste controle op echtheid.

Ik heb geklikt, wat nu?

Wie al een wachtwoord heeft ingevoerd wordt aangeraden dat zo snel mogelijk te veranderen. Wie creditcard- of bankgegevens heeft ingevuld dient onmiddellijk de creditcardmaatschappij of de bank in te lichten om onheil te voorkomen. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over welke valse berichten momenteel rond gaan en wat je moet doen wanneer je per ongeluk wel op een link hebt geklikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen