‘Mister ORTS-radio’ Ad Evers na bijna 40 jaar met pensioen

Foto: ORTS

Na bijna vier decennia dienst bij ORTS/MidZuid is Ad Evers eerder deze week met pensioen gegaan. Hij blijft nog wel als vrijwilliger betrokken bij ORTS.

‘Mister ORTS-Radio’

Ad Evers, ook bekend als ‘Mister ORTS-radio’, heeft ruim 35 jaar als radiopresentator gewerkt bij ORTS, gedetacheerd vanuit MidZuid. Hij presenteerde diverse programma’s over sport, actualiteiten (zoals Oosterhout Vandaag) en muziek (zoals Muziekmatinee). Een langdurige samenwerking had hij met Louis Kok in het programma ‘Rondje Oosterhout’, later ‘Oosterhout Vandaag’.

Groot luisterpubliek

Ad heeft altijd gepleit voor Nederlandstalige muziek en trok een groot luisterpubliek met zijn sportuitzendingen, deels vanuit café ’t Zonneke. Hij maakte ook uitstapjes naar ORTS televisie, zoals bij de Grote Oosterhoutse Blijf Binnen Bingo die hij samen met Oosterhout Nieuws maakte tijdens de coronaperiode. Daarnaast maakte hij de jaarlijkse show in samenwerking met Theater de Bussel en de uitslagenavonden van de raadsverkiezingen. Met zijn uitgebreide kennis van Oosterhout heeft Ad een neus voor lokaal nieuws en interviewde hij talloze mensen.

Vervroegd pensioen

De laatste jaren heeft Ad enkele malen een stap terug moeten doen vanwege zijn gezondheid. Er is daarom alle begrip voor het recente besluit van Ad om in te gaan op de mogelijkheid om als werknemer van MidZuid met pensioen te gaan. De ORTS is verheugd dat Ad Evers zijn inzet voor de ORTS zal voortzetten als vrijwillige medewerker, zij het wat minder intensief dan in eerdere jaren. De redactie van Oosterhout Nieuws dankt Ad voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen