112

Drie aanhoudingen en vuurwapen gevonden bij controle garageboxen

Tussen 17 en 20 mei 2021 werd een groot aantal garageboxen en opslaglocaties op verschillende industrieterreinen gecontroleerd. Deze controles werden gedaan in Etten-Leur, Breda, Oosterhout, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Geertruidenberg en Zundert en uitgevoerd in samenwerking tussen de gemeenten, politie, Douane, OMWB en Enexis.

Vuurwapen en 3 aanhoudingen

In totaal werden er 391 garageboxen en 81 bedrijven/ opslaglocaties op industrieterreinen bezocht. Daarbij zijn er onder andere 12 situaties die nog verder onderzocht worden. Er is een vuurwapen en mes aangetroffen maar ook, zwaar illegaal vuurwerk, tabak, geld, spookvoertuig en er zijn verschillende aanhoudingen gedaan. Omwonenden, maar ook de eigenaren en huurders van de verschillende locaties reageerden positief op de controles. In onze gemeente werden er drie aanhoudingen verricht. Daarnaast werden er in Oosterhout hennep gerelateerde goederen aangetroffen, verschillende OMWB aanschrijvingen i.v.m. foutieve opslag en te grote hoeveelheden, vuurwapen aangetroffen, vuurwerk in beslag genomen en grote hoeveelheid geld in beslag genomen. De douane doet nog nader onderzoek naar een tabaksvoorraad.

Verhuurders weerbaar maken

De gezamenlijke acties hebben een dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van criminele activiteiten en aan de andere kant het weerbaar maken van verhuurders. Pandeigenaren krijgen tijdens deze acties tips over bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook worden ze erop gewezen dat betalingen altijd via de bank moeten verlopen en dat geen zaken gedaan kunnen worden zonder dat huurders ID-bewijzen hebben overlegd. Daarnaast krijgen verhuurders ook tips over het treffen van extra maatregelen, zoals het plaatsen van camera’s op afgesloten terreinen, gebruik van een toegangspoort met registratie en het aanbrengen van goede verlichting. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden voor het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties.

Aanpakken criminele activiteiten

Heb jij vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zake? Meld deze dan bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente. Je kunt ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving. Klik voor meer foto’s links onder de foto op fotoserie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen