NK voor golfers met een fysieke beperking bij de Oosterhoutse

Foto: Oosterhoutse Golf Club

Vandaag en morgen wordt op de Oosterhoutse Golfclub het Nederlands Kampioenschap voor golfers met een fysieke beperking gehouden. De 18 holes baan is tijdens het NK gesloten tot 15.30 uur. De Par 3 baan is normaal toegankelijk, inschrijven met volgnummers. Je bent van harte welkom een kijkje te komen nemen!

Golfen is voor iedereen

Steeds vaker wordt de golfsport gevonden door mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Golfen zorgt voor veel van deze mensen voor een aanzienlijke verbetering van hun fysieke en mentale gezondheidstoestand ervaren.

Golf als revalidatiesport

De laatste jaren hebben de NGF en de PGA Holland een samenwerking opgezet met meer dan 20 revalidatiecentra. Op deze centra werken bewegingsagogen die speciaal zijn opgeleid en over materiaal beschikken om golf in revalidatietherapie aan te kunnen bieden. Voor informatie over deze centra, mail naar Ramon van Wingerden.  

Verstandelijke beperking

De NGF werkt, als het gaat om mensen met een verstandelijke beperking die willen golfen, nauw samen met Special Olympics Nederland. In 2016 heeft een golfteam voor het eerst meegedaan aan de Nationale Special Olympics. De PGA Holland heeft de laatste jaren meer dan 50 PGA-professionals opgeleid om les te geven aan mensen met fysieke beperkingen. Wil je weten wie het zijn? Mail Jim van Heuven, directeur opleidingen van de PGA Holland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen