De Glaskoning Twins bezorgt Curaçao Neptunus eerste nederlaag

archieffoto
archieffoto
Foto: Chris Kabout

Het leek weer zo’n wedstrijd te worden waarin Neptunus een paar keer gas gaf en langzaam maar zeker wegliep. Maar niets was minder waar. De Glaskoning Twins wist dankzij twee innings met een flinke score de winst naar zich toe te trekken en Neptunus met 7-5 de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen.

verslag door Chris Kabout

Misja Harcksen was de starter voor Twins. Hij gooide zeker niet slecht, maar werd in de tweede, derde en vierde inning een paar keer goed geraakt waardoor Neptunus uitliep naar een 4-0 voorsprong. In de eerste vijf innnings kreeg de slagploeg van Twins geen vat op de worpen van Elton Koeiman. Koeiman kreeg wel honkslagen tegen, maar die waren te verspreid om echt gevaarlijk te worden. Maar in de zesde begon Elton vermoeidheidsverschijnselen te vertonen en daar maakte Twins dankbaar gebruik van. Brian Biezen begon de inning goed met een driehonkslag richting het midveld. Nadat Sam Kennelly een vrije loop kreeg, sloeg Dennis de Quint de bal het verreveld in, precies tussen de linksvelder en de rechtsvelder in. Dennis kwam welliswaar “maar” tot het tweede honk, maar deze tik was genoeg om Brian Biezen en Sam Kennelly binnen te slaan en er weer een wedstrijd van te maken. Maar hier bleef het niet bij. Nadat Nick Peels, die ingebracht was als pinch hitter voor Bram Grooten, geraakt werd door een pitch, joeg Shurman Marlin de bal ook het verreveld in voor een tweehonkslag, waarop Dennis de Quint en Nick Peels naast Neptunus konden brengen.

Na acht innings was het nog steeds gelijk, maar daar bracht Sam Kennelly verandering in. Op het werpen van Brandon Schoemaker en met twee nullen, wist Twins toch nog twee lopers op de honken te krijgen voordat Sam Kennelly de bal over de hekken in het linksveld sloeg en daarmee Brian Biezen en Ruar Verkerk met zich meenam en Twins zomaar op een 7-4 voorsprong zette.

Nu was het de beurt aan Thijs Steenwijk om de boel dicht te houden. Thijs kreeg nog wel een punt tegen op een honkslag van Shaldimar Daantji. Waar Thijs vorig jaar zijn hoofd nog wel eens op hol kon laten brengen hierdoor, liet hij het nu van zijn rug afglijden en gooide de pitch waarop Dudley Leonora een pop-up sloeg die door Sam Kennelly gevangen werd voor de laatste uit van de wedstrijd.

Doordat Thijs er in de achtste inning al was opgekomen, kreeg hij vandaag de winst achter zijn naam. Aan slag was Sam Kennelly vandaag de beste slagman met 2 uit 3 met een tweehonkslag, een homerun en drie binnengeslagen punten.

Brian Biezen sloeg vandaag 2 uit 4 met een driehonkslag en twee gescoorde punten. Ruar Verker sloeg 1 uit 4 en scoorde één maal. Dennis de Quint was met zijn 2 uit 5 en zijn tweehonkslag verantwoordelijk voor twee binnengeslagen punten en hij scoorde zelf ook één maal. Shurman Marlin had ook een groot aandeel in de overwinning. Hij sloeg 2 uit 4 met een tweehonkslag en sloeg twee punten over de thuisplaat.

Manager Kevin Knollenburg gaf aan dat de komende weken erg belangrijk zijn. De sterkste teams heeft Twins nu gehad en van de komend twaalf wedstrijden moeten er acht gewonnen kunnen worden, al moet Twins volgens hem HCAW en DSS niet onderschatten.

Komende week speelt Twins tegen DSS. Op donderdag thuis in Rosmalen, op zaterdag in Haarlem en op zondag thuis op het eigen sportpark De Slotbosse Toren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen