In november gratis Kickbokzz-lessen voor meisjes in sportzaal Markkant

Foto: Bliemer Arashi Sport

Bliemer Arashi Sport bestaat 25 jaar en daarom organiseren zij in november op zaterdagmorgen gratis kickboksen voor meisjes van 8 t/m 15 jaar in sportzaal Markkant tussen de sluizen aan de Markkant 3.

Weerbaar worden

Jeugdkickboksen is voor meisjes die alleen maar weerbaar wil worden door het trainen van trappen en stoten. Jeugd Kickboksen is een combinatie van het traditionele Karate en Boksen. Tijdens de gratis lessen worden leenbokshandschoenen aangeboden door Arashi. Bij Arashi worden voornamelijk judolessen gegeven, maar de jeugd kickbokstrainingen zijn al meer dan 10 jaar perfect om aanvullend sterker en weerbaarder te worden. Het zelfvertrouwen en de coördinatie zijn met de strenge regels en afspraken een belangrijk item.

Geen vechtende kinderen op schoolplein

Bliemer Arashi Sport is overtuigd van het nut van deze training voor jongeren in deze tijd. Dat is ook de reden dat Arashi deze lessen, op hun eigen strenge, doch verantwoorde manier, aanbiedt. Wij willen absoluut geen vechtende kinderen op de schoolpleinen!! Wij gaan voor kampioenen in het leven. Veel kinderen vinden stoeien heel erg leuk en gaan daarom op judo, maar anderen vinden het trappen en stoten veel leuker en kiezen daarom voor jeugd Kickboksen.

Met elkaar trainen

De lessen bestaan uit spelvormen, stevige warming up, trappen en stoten op kussens en bokshandschoenen en de lessen worden altijd afgesloten met enkele oefenpartijtjes. Men draagt makkelijke sportkleding. Bokshandschoenen en hoofdbescherming worden tijdens de lessen te leen aangeboden door Arashi, want de veiligheid staat voorop tijdens de sportlessen! Er wordt MET elkaar getraind en niet TEGEN elkaar. Respect (voor elkaar) staat voorop! Jeugd Kickboksen is realistisch als zelfverdediging en uitdagend als sport en spel. Het vergroot de conditie, het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden.

Meer informatie

Alle meiden van 8 tot 15 jaar zijn welkom. De gratis lessen worden gegeven op zaterdag 3, 10, 17 en 24 november 2018 vanaf 11.00 uur in de sportzaal Markkant aan de Markkant 3. Geef op per mail: [email protected]

'

Reacties

article
37296
Bliemer Arashi Sport bestaat 25 jaar en daarom organiseren zij in november op zaterdagmorgen gratis
https://oosterhout.nieuws.nl/sport/20181031/november-gratis-kickbokzz-lessen-meisjes-sportzaal-markkant/
2018-10-31T05:50:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/31063058/Kickbox-meisjes.jpg
Nieuws, Sport