TSC zondag 1 pakt naast de hoofdprijs!

TSC-1 speelde zondag uit tegen Emplina in Den Bosch. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

Emplina – TSC

Hoe kan een wedstrijd anders verlopen dan vooraf gedacht? TSC ging terecht met de volle overtuiging naar Den Bosch om daar de strijd aan te gaan binden met koploper Emplina. Thuis was TSC sterker geweest maar liep het op het einde tegen een 0-1 achterstand op. Zondag zou het anders moeten, zo had trainer Ad Looymans vooraf gezegd. En hij kreeg gelijk! Van meet af aan was TSC sterker en had het zeker 90% balbezit. Het vergat echter dat goals de dienst uit maken. Met de rust 0-0 was voor TSC zuur en voor Emplina een dikke winst.

Tweede helft

Na de thee zou het anders gaan lopen. Nu kwamen de Bosschenaren weer terug in de strijd . Echter nu was het TSC dat middels Joury den Boogert in de 70e minuut op 0-1 kwam. Zou het dan toch gaan gebeuren. Maar nee hoor , een steeds sterker wordend Emplina scoorde de 1-1 en bracht TSC daarmee in verlegenheid. Het was vanaf dat moment pompen of verzuipen voor TSC . Ze moesten perse winnen om nog kansen te hebben. In de blessuretijd ging zelfs TSC doelman Yannick Millenaar bij een hoekschop meer naar voor. Helaas werd de hoekschop slecht genomen en kon Emplina met een uitbraak ook nog de 2-1 scoren. Onverdiende winst, maar de aanstaande kampioen verdiende vandaag zeker een gelijkspel gezien het spelbeeld van de tweede helft. Dat ze op het laatst zelfs de zege binnen haalde is het geluk van een kampioen. TSC moet zich neer gaan leggen met een mooie tweede plaats die recht geeft op nacompetitie. Wie weet wat er nog in het vat zit de komende weken…