TSC JO19-1 speelt verdienstelijk gelijk tegen koploper

TSC JO19-1 heeft een knap gelijkspel behaald tegen koploper Quick, met een eindstand van 1-1. Het verslag is van Henk Jansen.

TSC JO19-1 – Quick Boys Den Haag

In een thuiswedstrijd tegen vv Quick Boys uit Den Haag, wist TSC JO19-1 zaterdagmiddag een solide resultaat neer te zetten. De wedstrijd begon veelbelovend voor TSC, maar verloor wat van zijn glans naarmate de tijd verstreek. De grootste kans in de eerste helft was voor Damin el Abdellaoui, die een mooie pass van Joey Oomens ontving maar de bal net over de lat schoot. Aan de andere kant wist Gijs Steevens TSC meerdere malen te redden met enkele indrukwekkende reddingen.

Tweede helft

In de tweede helft werd er bewust gekozen om niet te overhaasten met dieptepasses, wat resulteerde in kansen voor onder andere Stijn Schriek en opnieuw Damin. Laatstgenoemde wist uiteindelijk wel te scoren na een aanval via de linkerflank, waardoor TSC op voorsprong kwam met 1-0. Quick paste hun strategie aan en kreeg daardoor enkele grote kansen, waarbij de fysieke kracht van hun spelers lastig te verdedigen was, vooral met de wind in hun voordeel.

Blessures

Het verlies van Bas Kuhlmann door een blessure verzwakte het TSC-team, wat resulteerde in de late gelijkmaker van Quick. In de laatste seconde kreeg Sylvain de Been nog een kans om te scoren met een kopbal, maar helaas ging deze net mis. Het team verdient lof voor het behalen van een gelijkspel tegen de koploper, maar er heerst ook teleurstelling omdat er mogelijk meer in zat.