Ruud Nagengast pakt het zilver op NK Wegwielrennen

Ruud Nagengast van wielervereniging JEGG-DJR Academy reageerde enigszins teleurgesteld op zijn tweede plaats bij de junioren tijdens het Nederlands kampioenschap wegwielrennen afgelopen zaterdag.

Ruud Nagengast

Het NK Wegwielrennen werd gehouden op de VAM-berg in Drenthe. Ruud Nagengast had op meer gehoopt dan zijn tweede plaats, vooral omdat hij vorig jaar ook al zilver had behaald. Het NK, dat plaatsvond op een selectief parcours van 107 kilometer met een kasseienklim, zag slechts 31 van de 120 renners de finish bereiken. De race was spannend tot het einde, waarbij de latere winnaar Ko Molenaar het initiatief nam en er een kopgroep ontstond die voor de prijzen zou strijden.

“Tweede plek voelt zuur”

JEGG-DJR Academy was goed vertegenwoordigd met Ruud Nagengast en Renzo Moretti in de kopgroep. Renzo moest echter in de finale afhaken. Ook ploeggenoot Gijs Schoonvelde probeerde nog naar de kopgroep te springen, maar kwam net te laat om mee te dingen voor een podiumplaats. Uiteindelijk begon Ruud samen met twee anderen aan de finale, die eindigde met een sprint heuvelop. Hoewel Ruud wist wat hem te doen stond, maakte hij een foute inschatting. “Ik ging de sprint te laat aan. Ko en ik reden met dezelfde snelheid naar boven en ik kon hem op deze aankomst niet meer inhalen. Dus deze tweede plek voelt echt zuur,” aldus Ruud. Voor JEGG-DJR Academy eindigde Gijs Schoonvelde op de 6e plaats en Renzo Moretti als 15e.